Zlatiborska gondola neće raditi od 9.maja do 20.juna - 18 novih kabina
19 Maj 2022  /  Izvor: Gold Gondola

Do vrha Tornika sa 18 novih kabina

Obimni radovi na instalacijama i testiranju novih kabina, kao i izgradnja i montiranje natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici razlog su što zlatiborska gondola neće raditi u periodu od 9. maja do 20. juna, poručuju iz JP “Gold gondola”.

Od svog osnivanja JP “Gold gondola” konstantno ulaže u unapređenje rada i usluga, istovremeno podižući bezbednost na najviši nivo. Maksimalno smo se trudili da zastoji u radu, zbog tih inovacija, budu što kraći i da što manje utiču na naše poslovanje. Proleće smo dočekali sa dosad najobimnijim ulaganjima.

Ono što se pokazalo kao jedan od najvećih problema, bili su veliki redovi nestrpljivih gostiju na početnoj stanici. Upravo zato smo krajem 2021.godine, uz podršku Opštinske uprave Čajetina, započeli pregovore sa francuskim proizvođačem opreme Poma u vezi sa nabavkom 18 kabina – ističe Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola” i dodaje da će uz ukidanje epidemioloških mera kapacitet kabina biti vraćen na predviđenih 10 osoba što će skratiti period čekanja.

Direktorka tog javnog preduzeća najavljuje još nekoliko značajnih investicija. Osim izgradnje i montiranja natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici, planirano je i poboljšanje sistema kao i softverskih rešenja.

Kako bi planirani radovi minimalno uticali na nase poslovanje odlučili smo se za period između prvomajskih praznika i početka letnje sezone. Preciznije rečeno radovi će početi 9.maja i trajaće do 20. juna. Nadamo se da će sve teći po planu i da ćemo spremno dočekati početek letnje sezone – kaže Bojana Božanić.


Radno vreme i cene gondole Zlatibor, 2022.

Prva dnevna vožnja sa početne stanice počinje u 9.00.
Poslednja dnevna vožnja sa početne stanice počinje u 17.00.
Poslednja dnevna vožnja sa Tornika počinje u 18.00.

Radno vreme prodajnog mesta 08.30-17.30

------

Regularno radno vreme Gold gondole je svakim danom od 08:30 do 15:30 časova. Poslednja vožnja sa Tornika je u 16:30 časova.

Cena karata Gold Gondola Zlatibor

Vožnja do Tornika i nazad za odrasle košta 1.000, dok je dečja karta za decu od 6-12 godina 550 dinara.
Deca do 6 godina imaju pravo na besplatnu vožnju (u pratnji bar jedne punoletne osobe). 

Poseban popust imaju skijaši koji uz kupljen ski pas plaćaju kartu 500 dinara odrasli, a deca 350 dinara.

Stanovnici opštine Čajetina plaćaju kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara.

CENOVNIK GOLD GONDOLA - detaljnije, za grupe, za više vošnji, zakup kabine

Broj za informacije je 064/870-21-80

Sport & rekreacija Obaveštenja Vožnja Gondola Opština Čajetina, Zlatibor