TO Zlatibor na 34. Međunarodnom sajmu turizma

Uporedi smeštaj

U nedelju, 26. februara 2012. godine završio se 34. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji je ove godine okupio rekordnih hiljadu izlagača iz 46 država.
U hali 4 Beogradskog sajma, posetiocima su se predstavile domaće turističke destinacije sa ponudama za letnju sezonu, među kojima je bila i Turistička organizacija "Zlatibor“. U okviru štanda Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, T.O. Zlatibor je predstavila ukupnu ponudu turističke destinacije zajedno sa zlatiborskim hotelijerima, koji su posetioce sajma obradovali sajamskim popustima na usluge smeštaja.

Poseban akcenat ovogodišnjeg nastupa je bio na gastro ponudi zlatiborskog kraja, pa je za tu priliku na štandu bio obezbeđen gastro pult na kome su izlagači predstavili svoje proizvode. Sirogojno kompani se predstavio sušenim proizvodima od maline, šumske borovnice, crne ribizle, višnje i šljive. Specijalna bolnica "Zlatibor" je predstavila "Čigotinu posnu trpezu" drugog dana sajma, a pored hrane istog dana posetioci su degustirali i proizvode "Stare Zlatiborke", domaću rakiju. Domaćinstvo "Boškova voda" iz Ljubiša je privuklo posebnu pažnju svojim domaćim proizvodima, projom, sirom, kajmakom i kačamakom koji su pripremali  na štandu.  

Pored gastro ponude, naglasak je bio i na aktivnom odmoru. Štand Turističke organizacije "Zlatibor" posetili su omladinci FK Crvena Zvezda, koji su delili promotivni materijal o fudbalskom kampu koji će se održati na Zlatiboru.

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija na Beogradskom sajmu dobila je priznanje za najbolji nastup na sajmu u kategoriji najbolja "Regionalna turistička organizacija".

Jelica Tošić

Povezani smestaj: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: