Zavrsena helikopterska montaza stubova na skijaskom centru Tornik
27 Oktobar 2007


Prateci zainetesovanost nasih posetilaca za realizaciju radova na ski centru Tornik, pripremili smo foto prilog helikopterske montaze...

U subotu 27.10.2007. godine oko 13h zavrsena je helikopterska montaza 16 stubova na ski centru Tornik na Zlatiboru. Montazu je za par sati, po kisnom vremenu, realizovana specijalizovana ekipa iz Svajcarske firme HELOG.

Pogledajte foto prilog nasih reportera koji su zabelezili zavrsetak ovih radova.


Foto: Nanad Melovic

Izvod iz teksta objavljenog u listu Politika, B. Pejovic:

Skijalište Tornik napravljeno je pre 25 godina. Šestosed kapaciteta 3.000 skijaša na sat, koji će ići brzinom od pet metara u sekundi, sa 99 sedišta, dug je 1.650 metara. Kreće sa nadmorske visine od 1.111 metara i penje se pod sami vrh Tornika, na 1485 metara. Proizvođač šestoseda je francuska firma „Pomagalski”, vrednost uvozne opreme je 3,4 miliona evra. Građevinske radove izvodi kraljevačka „Amiga”. Uporedo sa montiranjem nove žičare obnavljaju se i dva ovdašnja ski-lifta „sidra”, svaki kapaciteta od po 1.200 skijaša na sat. Najava je da će ovi poslovi biti završeni 1. decembra, tako da će ovaj obnovljeni ski-centar biti osposobljen za prevoz 5.400 skijaša na sat. 
 

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik