Završena 11. Pršutijada 2011.

Uporedi smeštaj

Završen je 11-ti sajam suvomesnatih proizvoda, čuvena „Pršutijada“, u zlatiborskom selu Mačkat.
Svečana ceremonija zatvaranja počela je nešto posle 12 časova i tada su nastupile pevačke grupe „Zlatiborska zora“ iz Čajetine i „Srpska šajkača“ iz Puhova kod Lučana kao i grupa „Sinovi gredice“ iz mesta Stapari kod Užica. Kako su organizatori i najavili završnog dana proglašeni su najbolji izlagači i dodeljene vredne nagrade za posetioce.

Prvo mesto u konkurenciji izlagača zauzeo je Milija Brković iz Kačera sa osvojenih 517 glasova. Drugo mesto pripalo je Stojanović R. Draganu koji je vlasnik preduzeća za preradu mesa „Budućnost“ iz Mačkata koji je osvojio 300 glasova, dok je trećeplasirani bio Šopalović Dragoljub sa osvojenih 199 glasova.

Ukupno je bilo 2911 važećih glasačkih listića. Pošto su proglašeni najbolji izlagači pristupilo se i izvlačenju nagrada za posetioce. Sve nagrade su bile robne, a najsrećniji među brojnim posetiocima bili su: Slavica Janković iz Arilja koja je osvojila džak pršute, Mileva Maksimović iz Zvornika koja je dobila kvadratni metar slanine i Mira Strunašević iz Krive Reke koja je dobila 30 metara kobasice.

Ovogodišnju Pršutijadu posetilo je negde oko 15 000 gostiju iz cele Srbije, a samu manifestaciju propratio je i veliki broj medija.

Vladimir Živanović

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: