Završen Sabor lovaca Srbije "Zlatibor 2011"
21 Februar 2011  /  Izvor: TO Zlatibor

U vikendu koji je za nama, 20. februara 2011. godine na Zlatiboru je završen 29. Sabor lovaca Srbije i  39. tradicionalni lov vuka.  Organizatori ove manifestacuje su bili Opština Čajetina, Turistička organizacija „Zlatibor“, Lovačko udruženje  „Zlatibor iz Čajetine i KSC Čajetina dok su pokrovitelji  bili Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Lovački savez Srbije i Prvi partizan iz Užica.

Na ovoj, u Srbiji najstarijoj manifestaciji posvećenoj lovstvu, streljaštvu  i očuvanju prirode, učešće je uzelo oko 1.000 lovaca iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, a zabeleženi su i lovci i gosti iz Austrije, Nemačke i drugih zemalja. I pored  lošeg vremena  na strelištu „Zova“  takmičilo se oko 220 strelaca u 5 disciplina, a pobednici su dobili prigodna priznanja koja su uručena na lovačkom balu u restoranu „Rujno“  gde je bila  organizovana  i  prodajna izložba lovačke opreme. U toku trajanja  Sabora bio je priređen i bogat program  sa trubačkim orkestrom, vatrometom, nastupom domaćih pevačkih grupa i humorista, pečenjem vola na ražnju, organizovanjem lovačkog ručka na strelištu „Zova“ ...

I pored evidentnog prisustva vuka u lovištu i odlične organizacije lova, zbog magle i snežnih padavina vuk nije odstreljen, ali je viđen na padinama Čigote. Ako uzmemo u obzir da odstrel nije bio prioritet Sabora već druženje i takmičenje lovaca može se reći da je ova lovačko-turistička manifestacija u potpunosti uspela.

Info centar TO Zlatibor
031.845.103

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor