Uspešna zimska sezona u ski centrima
24 Mart 2011  /  Izvor: JP "Skijališta Srbije"

Od početka sezone u ski centrima Kopaonik, Zlatibor i Stara planina prodato je više od 127 hiljada ski karata, što je za skoro 35 hiljada više nego prošle sezone. O uspešnosti sezone govori i podatak da je na stazama Kopaonika dnevno skijalo više od četiri hiljade skijaša, a u ski centru Tornik na Zlatiboru od početka sezone dnevno je na stazama uživalo i do 1.500 skijaša. Velika posećenost, s obzirom na mali broj smeštajnih kapaciteta, zabeležena je i u ski centru na Staroj planini.
     
Iako je prirodnih padavina bilo malo, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje ljubitelji zimskih sportova uživaju u odlično pripremljenim stazama više od 100 dana. Ovogodišnja ski sezona dočekana je sa brojnim novinama, novim žičarama i stazama i proširenim sistemima za veštački sneg na Kopaoniku, kao i novim ski liftom i neophodnim sistemima za veštačko osnežavanje na Zlatiboru.
     
Visina utabanog snega na stazama u ski centru Kopaonik je do 55 centimetara, a skijašima je na raspolaganju 21 staza i 15 žičara. U ski centru Tornik na Zlatiboru debljina utabanog snega na stazama je do 55 centimetara i sve staze su u funkciji. Na Staroj planini visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara i svi skijaški kapaciteti su na usluzi posetiocima ovog skijališta. Pozivamo sve skijaše da iskoriste nastupajuće vikende i da uživaju u prolećnom skijanju.
 
23. mart 2011. godine

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik