U toku su nova ulaganja u hotelu Palisad

Uporedi smeštaj

Menadžment HTT „Palisad“ AD na Zlatiboru, usvojio je novi koncept rekonstrukcije hotela. HTT  „Palisad“ će prerasti u moderan kompleks ranga 4 zvezdice i sastojaće se iz dva objekta – proširenog starog i potpuno novog, koji će se graditi u neposrednoj blizini.

Smeštajni kapacitet nove zgrade iznosiće 150 soba i 2000 kvadratnih metara prostora koji je planiran za wellness centar sa svim pratećim sadržajima.
Stara zgrada će biti bogatija za kongresni centar, kapaciteta od 1200 do 1500 mesta, wellness centar za koji je predviđeno 900 kvadratnih metara, a umesto dosadašnjih 307 soba (600 ležajeva) u ponudi će biti 250 soba. Na celokupnom planu to znači da će kompleks „Palisad“ biti bogatiji za 93 sobe, odnosno 200 ležajeva.
Na osnovu predračuna, procenjuje se da će ova investicija biti u vrednosti od 45.000.000 evra  odnosno 26.000.000 evra za proširenje starog objekta i 19.000.000 evra za izgradnju novog.
Ovi radovi i ulaganja će otpočeti početkom naredne godine, nakon zimske sezone. Prvo će se raditi na izgradnji nove zgrade, kako bi se već postojećem hotelu omogućilo lakše funkcionisanje.
Dok se čeka na izgradnju nove zgrade, u hotelu se vredno radi na rekonstrukciji kompletne kuhinje i kotlarnice.
U skladu sa novim konceptom hotela, zastarela kuhinjska oprema se menja novom, marke „Elektrolux“. Takođe, izvode se radovi, menjaju vodovodne i električne instalacije, kanalizacija...

Ovaj poduhvat vredeće ukupno oko 800.000 evra, od čega 550.000 evra odlazi na opremu kuhinje.
Osim radova na kuhinji, modernizuje se ceo toplovodni blok. Koristeći opremu marke „Buderus“, radi se na kotlarnici koja će u budućnosti biti spremna za dovod gasa. Vrednost njene rekonstrukcije je 250.000 evra.

Takođe, menadžment hotela ulaže u edukaciju kadrova, tako da je za svaku pohvalu i stručna pomoć jednog od najboljih hotelijera, gospodina Andreasa Vögla, (’92.  godine proglašen za hotelijera godine a hotel „Imperial“ kojim je upravljao, ’94. godine je proglašen za najbolji svetski hotel). Zaposleni prisustvuju interaktivnim radionicama i one će se nastaviti i u decembru mesecu.Slavica Bogdanović za marketing i PR menadžer hotela Palisad

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: