U SUSRET 47. MOSI „ČAJETINA 2010.“

Uporedi smeštaj

Pripreme za 47. međuopštinske omladinske sportske igre, koje će se od    7. do 11. jula održati u Čajetini, su počele, a nosilac akcije je Kulturno-sportski centar Čajetina u saradnji sa opštinom i drugim javnim preduzećima. Naime, 17. marta je održana sednica Stalnog komiteta i sednica Skupštine MOSI, na kojoj je bilo reči o pripremama opštine Čajetine za organizaciju ovogodišnjih igara. To podrazumeva obezbeđivanje sportskih terena, smeštajnih kapaciteta i infrastrukture potrebne za sportska takmičenja.

Na Skupštini je istaknuto  da čajetinska opština ima odlične uslove za sva sportska takmičenja osim atletskih, pa će alternativno rešenje biti takmičenje na stadionu u jednom od okolinih gradova. Zbog nedostatka uslova za takmičenje kanuista, usvojen je i predlog da nove discipline budu plivanje i tenis.

U cilju dobijanja finansijskih sredstava i pomoći za što bolje organizovanje Igara, komisija sastavljena od predstavnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske je posetila Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, jer MOSI imaju tradiciju dugu 55 godina, a poštovanje vizije onih koji su utemeljivači dobrih i plemenitih stvari u oblasti sporta, kao i očuvanje tradicije, jeste velika obaveza.   Zbog toga je svaka  pomoć dobro došla. Očekuje se da će ove godine na MOSI učestvovati preko 2 000 sportista iz 31. opštine.

Za organizaciju igara zadužen je Kulturno sportski centar - Čajetina, koji je nosilac velikog broja sportskih zbivanja u Opštini, a ima jaku želju da se i ovoga puta pokaže kao dobar domaćin i organizator.