„Turizam i bicklizam zajedno“ - 50. biciklistička trka "Kroz Srbiju"

Uporedi smeštaj

Jubilarna 50. biciklistička trka "Kroz Srbiju" svečano je otvorena  juče 13. juna na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Danas startuje 20 ekipa sa 120 vozača na stazi od 1.073 kilometra u šest etapa.

Prva etapa: Beograd (Mladenovac) – Zaječar (190,5 km),
Druga, 15. jun: Zaječar (Gamzigradska banja) –Vranjska banja (173 km),
Treća, 16. jun: Vranjska banja – Vrnjačka banja (233 km),
Četvrta, 17. jun: Vrnjačka banja – Zlatibor (148 km),
Petak, 18. jun: Zlatibor – Pale (173, 5 km) i
Šesta, 19. jun: Pale - Ruma (155 km).

Organizatorima su pomogli Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj i trka se vozi pod sloganom „Turizam i bicklizam zajedno“ pa je posvećena banjama Srbije – Gamzigradskoj banji, Vranjskoj banji, Vrnjačkoj banji i Zlatiboru.

Veliku poršku imali su organizatri i od pogranične policije Srbije i BiH, Carine Srbije i Carine BiH i MUP Republike Srpske.

Sponzori su Sosijete ženeral banka (plava majica), Pošta Srbije (zelena majica), kompanija BPM - Festina (zvanični merilac vremena), Prolom voda (zvanično piće trke), firma Boksit AD Milići, kompanija Infotim – zastupnik „Garmina“ za Srbiju dok je medijski sponzor RTS.

Po tradiciji, u organizaciju su uključeni i gradovi etapna mesta, koji se bore za veliki pehar trke „Krozu Srbiju“ za najboljeg domaćina etape, a poslednje tri godine ga je osvajalo Vranje.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: