Tribina "Novi vidovi zavisnosti, zavisnost od interneta i sintetske droge"

Uporedi smeštaj

U okviru  tribina pod nazivom „Novi vidovi zavisnosti, zavisnost od interneta i sintetske droge“ Profesor doktor Ivan Dimitrijević održaće u Čajetini 15. oktobra predavanje o mogućnostima razvoja preventivnih programa u lokalnoj zajednici.

Profesor doktor Dimitrijević redovan je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i Načelnik odeljenja za bolesti zavisnosti Klinike za psihijatriju Kliničkog Centra Srbije, kao i predsednik Stručne komisije Grada Beograda za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Ideja je da se  kroz predavanja o savremenim oblicima zavisnosti, kao jednim  od glavnih problema savremenog društva, skrene pažnja na značaj aktivog učešća lokalnih struktura. Edukativno – preventivni program može biti uspešan jedino  uz angažovanje predstavnika lokalne samouprave, školstva, zdravstva, MUP-a, verskih i omladinskih organizacija kao i porodice kao osnovne jedinice društva.

Predavanje će biti održano u prostorijama biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ sa početkom u 12 časova, a pod pokroviteljstvom opštine Čajetina.

Marija Jerimić
Opština Čajetina

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: