Tornik - moderan ski centar za sve kategorije skijaša
21 Decembar 2012  /  Izvor: JP "Skijalitšta Srbije"

Danas je u ski centru Tornik na Zlatiboru zvanično otvorena ski sezona 2012/2013. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija i privrede, Skijališta Srbije i Turističke organizacije Zlatibor. "Zlatibor je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, i mi ćemo nastojati da i ubuduće bude tako", izjavila je načelnica odeljenja za razvoj projekata u turizmu Ministarstva finansija i privrede, Mira Blažić, i dodala da će ministarstvo, kao što je to činilo i do sada, imati aktivnu ulogu zajedno sa Skijalištima Srbije i TO Zlatibor kada su u pitanju  projekti razvoja i unapređenja turističke ponude ove planine.

Direktor Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić je izjavio da nakon uspešne letnje sezone na Zlatiboru, počinje nova skijaška sezona u ski centru Tornik od koje se očekuje da bude još uspešnija nego predhodna. "Ski centar Tornik je moderan skijaški centar sa stazama različitih kategorija - za skijaše početnike, kao i za takmičare, jer staze imaju sertifikat Međunarodne skijaške federacije", istakao je Ljevnaić. On je dodao da su Skijališta obezbedila 50% popusta na cenu ski karata u toku otvaranja sezone, a tokom cele sezone biće organizovane brojne promocije u okviru kojih će biti odobreni popusti na ski karte i opremu, ski škole, kao i smeštaj.

"Veliko mi je zadovoljstvo da je opština Čajetina potpisala ugovor sa Skijalištima Srbije koji omogućava besplatno skijanje đacima iz naše opštine tokom radnih dana", najavio je zamenik predsednika opštine Čajetina, Arsen Đurić, i naglasio da je cilj da se skijanje popularizuje kao sport i da se deca izvedu na ski staze. On je rekao da veruje da će i ova sezona biti uspešna, i da će posećenost premašiti prošlogodišnju. 

Ana Jovanović

Sport & rekreacija Promocija Skijanje Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik