Stručna tribina na temu Alergeni polen

Uporedi smeštaj

U utorak 26. februara, 2013.god, u Velikoj sali Skupštine opštine Čajetina, sa početkom u 12 časova održaće se stručna tribina sa temom Alergeni polen-rezultati merenja u 2012. god kao i uporedni prikaz pogodnosti boravka turista na Zlatiboru u odnosu na druge gradove u zemlji.

Tribina će obuhvatiti sledeće tematske celine:
- Prezentacija merenja u 2012.god sa mernog mesta Zlatibor kao i pogodnosti boravka u ovom turističkom okruženju u odnosu na druge gradove Srbije,
- Upoznavanje sa izgledom svih alergenih biljaka sa posebnim osvrtom na korovske biljke pre svega Ambroziju - preporuke za pravilno uništavanje korova čiji polen stvara probleme alergičnim osobama.
- Prevencije od alergija ( kada šetati, kako se ponašati u prirodi i zatvorenom prostoru, ilustracija, slikama).
- Kada iz zagađene sredine i velikih gradova otići u druge sredine (polen se vezuje pre svega za čađ i druge zagađivače životne sredine), - smanjiti broj izgubljenih sati zbog pojave alergija (predlog poslodavcu, prepoznavanje i blagovremeno delovanje na moguću alergiju). Brojni saveti na osnovu dugogodišnjeg iskustva u oblasti aerobiologije i uzajamane saradnje sa lekarima alergolozima.
- Pravilno izveštavanje javnosti o vrstama i koncentracijama alergenog polena.

Tribinu će održati Mirjana Mitrović Josipović - koordinator praćenja alergenog polena u Državnom monitoringu stanica.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: