Spakujte se - kraj aprila rezervisan za Sajam turizma na Beogradskom sajmu

Uporedi smeštaj

U halama 1, 2, 3, 5 i 14 Beogradskog sajma, u periodu od 26. do 29. aprila biće organizovan 29. Međunarodni sajam turizma, najekspanzivnija priredba na Beogradskom sajmu i jedna od najpopularnijih turističkih manifestacija u Beogradu.

Ovaj sajam, koji je pre tri godine primljen u članstvo Evropske asocijacije turističkih poslovnih sajmova ugostiće 700 izlagača među kojima su turističke agencije, organizacije, hoteli, osiguranja i banke.

- U organizaciji ovogodišnje turističke smotre sem Beogradskog sajma veliku ulogu imaju Ministarstvo trgovine turizma i usluga, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda. Izlagački prostor popuniće 15.000 m2, a očekuje se 20.000 posetilaca – rekao je direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković na konferenciji za novinare održanoj u beogradskom hotelu "In".

Ove godine Međunarodni sajam turizma posvetiće veću pažnju nastupu inostranih izlagača, na povećanom izlagačkom prostoru. Prvi put ove godine na beogradskom sajmu turizma organizovano će nastupiti Austrija, zajednički nastup imaće turističke agencije iz Italije, predstaviće se turistička organizacije Tajlanda i Brazila, u posebnom delu hale 14 biće promovisan turizam velikih gradova, a turistička ponuda Crne Gore biće predstavljena na celokupnom prostoru hale 3.

Na sajmu će biti povećan nastup najpopularnijih turističkih destinacija, kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Egipat, Tunis i Kipar, sa naglašenim segmentom direktne prodaje turističkih aranžmana i posebnim paketima promotivnih cena.

Atraktivnu promociju na Sajmu će imati i zemlje srednje Evrope, sa prezentacijom Dunavskog turizma i ponudama odmora u banjama Slovenije, Češke, Mađarske, Slovačke i Hrvatske.

U okviru pratećeg programa biće organizovano savetovanje o turizmu u crnomorskim zemljama.Privredna komora Srbije organizivaće na svom štandu razgovore o investoranju u turizmu, na štandu sela Srbije biće predstavljen projekat "Izbor najlešeg srpskog domaćina", takođe će biti predstavljen Evropski festival mladih.

Vesti i događaji: 

Kategorija: