Slovenačka "Rašica Point" zakupila zemljište na Zlatiboru za 1,5 mil EUR - najavljena gradnja luksuznog hotela
19 Novembar 2007  /  Izvor: Ekapija

Odbornici Skupštine opštine Čajetina doneli su 16. novembra, odluku da 57 ari zemlje na prostoru između Sportske dvorane na Zlatiboru i benzinske pumpe "Jugopetrola" daju u zakup slovenačkoj firmi "Rašica Point" iz Ljubljane na 99 godina za ukupno 109.634.818 dinara, odnosno za skoro 1,5 mil EUR.

Firma "Rašica Point" pre nešto više od godinu dana postala je vlasnik velike sportske dvorane na Zlatiboru, a na zemljištu koje je dobila u zakup i koje se nalazi neposredno pored dvorane, planira da gradi luksuzni hotel sa najmanje četiri zvezdice.

- Zahvalni smo opštini Čajetina što nam je pomogla u ovom poslu. Kupili smo sportsku dvoranu na Zlatiboru, ali, u sklopu dvorane imamo samo 36 soba sa šezdesetak kreveta, što je veoma malo. Planiramo da na zemlji koju smo dobili u zakup podignemo hotel površine 20.000 m2, sa oko 80 soba, a u prizemlju hotela i velnes centar, zatvoreni bazen, salu za konferencije sa 350 mesta i ostale sadržaje - kaže Boštjan Kreft, predstavnik firme "Rašica Point", direktor Sportske dvorane na Zlatiboru.

Prema njegovim rečima, "Rašica Point" planira da izgradnju hotela namenjenog prvenstveno sportskim ekipama koje će dolaziti na pripreme, počne u maju 2008. godine, a hotel bi trebalo da bude završen za oko godinu i po dana.

Prema usvojenoj odluci, obaveza Slovenaca je da novac za zakup građevinskog zemljišta uplate u šest mesečnih rata, za narednih pola godine, a uplata odmah i odjednom donosi 10% popusta.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor