Seoske kuće, smeštaj, seoski turizam na Zlatiboru 2019.
4 Septembar 2019

1

Za smeštaj na selu na Zlatiboru preporuka ove jeseni ide selima Mačkat, Rudine, Rožanstvo, Sirogojno. Ova planinska sela nude smeštaj sa ishranom ili ishranu u obližnjim etno restoranima. Ugrabite još koji sunčan planinski dan u obilasku okoline, branju lekovitih trava, vožnji bicikle, planinarenju...

BAJOVI KONACI su smešteni u Mačkatu, pored poznate Nacionalne kuće Bajo Mačkat. Gostima je na raspolaganju 5 odvojenih apartmana od kojih su tri studio apartmani, a dva dupleks apartmani. Svi apartmani su kompletno opremljeni za Vaš udoban boravak i u njih se mogu smestiti od 2 do 6 osoba. Gosti mogu uživati u predivnom ambijentu zlatiborskog sela, a uz dogovor moguće je organizovati smeštaj na bazi noćenja sa doručkom.

Najbliže selo centru Zlatibora, udaljeno 5km je pitomo planinsko selo Rudine.  U ovom selu nalazi se KONAK POD JABUKOM, sa leve strane puta koji vodi ka Muzeju "Staro selo" Sirogojno. Ova seoska kuća sa tremom, kuhinjom i trpezarijom, dve spavaće sobe i prostranim kupatilom biće Vaš prijatan kutak za odmor.

Ako želite da se odmorite i osetite svežinu zlatiborskog vazduha, miris poljskog cveća, vode sa izvora, napojite dušu i odmorite oči, posetite MIMOV KONAK u Rožanstvu. Gostima je na raspolaganju celo domaćinstvo, pogodno za smeštaj porodica sa decom. Selo je udaljeno oko 15 km od centra Zlatibora, a krasi ga netaknuta priroda, četirnarske šume i pašnjaci. Sama priroda se pobrinula da napravi pejzaže kao iz bajke.

VILA PAVLE nalazi se u zlatiborskom selu Mačkat, udaljenom od Zlatibora oko 15km. Gostima je na raspolaganju dvokrevetni studio apartman i tri dvokrevetne sobe sa kupatilom. Smeštaj je kompletno opremljen za udoban boravak gostiju i pogodan je za porodice sa decom. Nedaleko od smeštaja nalaze se sportski tereni, prodavnica i restorani domaće kuhinje. U dogovoru sa domaćinima smeštaj može biti organizovan na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona i punog pansiona.

SMEŠTAJ NENA Domaćinstvo Nevenke Šopalović nalazi se selu Mačkat, na nadmorskoj visini od oko 900m. Idealno je mesto za ljude željne odmora u mirnom, prijatnom ambijentu. Kuća se nalazi u blizini magistralnog puta, dovoljno udaljena da gostu ništa ne remeti odmor i uživanje u predelu. Smeštaj raspolaže sa tri sobe, dnevnim boravkom, trpezarijom i dva kupatila. Kompletno je opremljen za udoban boravak 7 osoba. U dogovoru sa domaćicom smeštaj može biti organizovan na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona i punog pansiona. U neposrednoj blizini nalaze se poznati restorani u kojima možete probati specijalitete zlatiborskog kraja, prodavnica, tereni. Uz dogovor postoji mogućnost organizovanja taxi prevoza na relaciji Beograd - Zlatibor.

KONACI "Staro selo" Sirogojno. Sedam autentičnih zlatiborskih brvnara, čiji su enterijeri prilagođeni potrebama boravka savremenog čoveka, nalaze se u neposrednoj blizini krčme. Konaci su različitog kapaciteta, od dvokrevetnih do petokrevetnih (ukupno 29 kreveta). Namenjeni su za smeštaj učesnika programa Muzeja, ali se mogu naći i u turističkoj ponudi. Za organizaciju različitih programa, seminara i radionica opremljen je objekat sa prostorom za rad i 9 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba (ukupno 13 kreveta) namenjenih učesnicima programa.

STUDIO SLAVA nalazi se u najbližem zlatiborskom selu Rudine, udaljenom od centra Zlatibora oko 5km. Smeštaj je kompletno opremljen za udoban boravak 4 osobe. Ako želite odmor u seoskom ambijentu, sa predivnim pogledom na zlatiborske pašnjake uz zvuke prirode, studio Slava je pravo mesto za Vas.

Apartmani STARI BAJO nalaze se u zlatiborskom selu Mačkat, poznatom po proizvodnji suvomesnatih proizvoda i dobrog jagnjećeg pečenja. Apartmani Stari Bajo nude smeštaj u brvnarama, kompletno opremljenim za udoban boravak gostiju. Brvnare su opremljene kao studio apartmani i apartmani sa jednom ili dve spavaće sobe. Gostima je na raspolaganju uređeno dvorište sa sadržajima za decu. Smeštaj može biti organizovan na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona u Kafani Stari Bajo udaljenoj desetak minuta lagane šetnje. Pogodan je za smeštaj poslovnih grupa, do 25 osoba.
 

Smeštaj Promocija Opština Čajetina, Sirogojno, Mačkat, Rožanstvo, Rudine