Počeo FIS Zlatibor kup 2012.
24 Januar 2012

U podnožiju Šumatnog brda na Zlatiboru u utorak 24. januara održala se FIS trka u nordijskom skijanju Zlatibor kup 2012. Pored skijaša iz Srbije učestvovali su i takmičari iz zemalja okruženja: Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke i Turske. Poseban gost je bio takmičar iz dalekog Perua. Odlični vremenski uslovi doprineli su da trka protekne u sjajnom ambijentu, koji su ulepšali i navijači, kojh je bilo u velikom broju duž cele staze. Prvog dana vožena je trka na 10 km u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok je za drugi dan planirana trka na 5 km.

Prvog dana najbolji su bili sledeći takmičari:
- Prvo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Milanko Petrović Srbija, drugi je bio Rejhan Šmrković iz Srbije, dok je treće mesto zauzeo Mladen Plakalović iz BIH.
- U zenskoj konkurenciji prva je bila Karademir Jonka iz Turske, druga je Šmrković Belma iz Srbije, dok je treće mesto zauzela Malkoč Zozan iz Turske.

Sponzori ove manifestacije su: Opština Čajetina, Zlatiborac, Turistička organizacija Zlatibor, KSC Čajetina, vila Mina, vila Romantika, Skijaški savez Srbije, Skijalista Srbije, Triglav osiguranje, DMV kompani, odmaralište Dunav, Visoka strukovna skola za preduzetništvo, Transkop, hotel Olimp.

Vladimir Živanović
TO Zlatibor

Fotografije sa takmičenja pogledajte na Facebook strani

Rezultate takmičenja pogledajte na zvaničnoj FIS listi.

Sport & rekreacija Takmičenje Nordijsko skijanje Opština Čajetina, Zlatibor