Plivački klub Čigota - I trinaest je srećan broj

Uporedi smeštaj

Na prvenstvu Plivačkog saveza Centralne Srbije - II kolo za kadete, omladince i apsolutno (KOA) koje je u subotu 06.03.2010. god. održano na bazenu "Tri delfina" u Potočcu, nedaleko od Paraćina, plivači "Čigote" osvojili su 13 medalja, od čega dve zlatne, osam srebrnih i tri bronzane. Boje "Čigote" branili su Kristina Despić, Tamara Udovičić, Marija Nikolić, Jovana Knežević, Slavica Jeremić, Bojan Aganović, Ljubomir Nikolić, Rastko Kovačević i Strahinja Jevtić.

Medalje za Čigotu osvojili su:

Bojan Aganović
- zlato u disciplini 100m slobodno u kategoriji kadeta
- srebro u disciplini 400m slobodno u kadegriji kadeta
- bronzu u disciplini 400m slobdono u apsolutnoj kategoriji

Ljubomir Nikolić
- srebro u disciplini 50m delfin u kategoriji kadeta
- srebro u disciplini 200m mešovito u kategoriji kadeta

Marija Nikolić
- zlato u disciplini 800m slobodno u kategoriji omladinki
- bronzu u disciplini 800m slobodno u apsolutnoj kategoriji
- srebro u disciplini 400m slobodno u kategoriji omladinki
- srebro u disciplini 400m slobodno u apsolutnoj kategoriji

Kristina Despić
- srebro u disciplini 50m delfin u kategoriji kadetkinja
- bronzu u disciplini 100 m slobodno u kategoriji katedkinja

Tamara Udovičić
- srebro u disciplini 100m prsno u kategoriji kadetkinja

Nisku medalja zaokružila je kadetska štafeta (devojčice 96.-97. god) u sastavu Jovana Knežević, Slavica Jeremić, Kristina Despić i Tamara Udovičić osvojivši srebro u disciplini 4x100m mešovito.

U individualnoj konkurenciji osvojeno je i više četvrtih mesta, a ono što treba istaći je da su svi plivači popravili svoja najbolje do sada isplivana vremena.

Na prvenstvu (II kola) učestvovalo je 14 klubova sa 176 plivača iz Leskovca, Niša, Paraćina, Kruševca, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Kragujevca, Valjeva, Užica i Jagodine.

Plivački klub "Čigota" na Zimskom prvenstvu PSCS za KOA (I-II kolo) osvojio je ukupno 21 medalju - četiri zlatne, dvanaest srebrnih i pet bronzanih, ekipno zauzevši izvanredno 6 mesto od 18 klubova koliko ih je učestvovalo na naevedenom takmičenju.

I na kraju, treba napomenuti da plivači na treninzima koji se održavaju svakodnevno a nije redak slučaj i preko vikenda, preplivaju između pet i šest kilometara na jednom treningu. Broj treninga je preko 250 godišnje...svaka im čast.

Ove godine navršava se petnaest godina od osnivanja kluba. Godišnjicu ćemo obeležiti radno, učešćem na što više i organizovanjem Međunarodnih takmičenja II Prolećnog "Čigota kupa" 24. aprila, i XIV Jesenjeg "Čigota kupa" 6. novembra i nadamo se V Međunarodnog "Čigota kampa" u vremenu od 30.10. - 6.11.2010. godine.

A do tada ... Ivan, Bojan, Ljube, Rastko, Strahinja, Petar, Tamara, Kristina, Kaća, Marija, Jovana, Slavica, Jana... i najmlađi Peđa, Ivan, Dimitrije, Helena, Srđana, Marija, Teodora, Bojana, Srđana i drugi, obećavaju pre svega dobra vremena, a medalje će doći same po sebi.

Sportski pozdrav za sve!

Za PK Čigota
Slavica Bogdanović
e-mail: pkcigota@yahoo.com

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: