PK "Čigota" i dalje niže uspehe i osvaja medalje

Uporedi smeštaj

Na prvenstvu Plivačkog saveza Centralne Srbije, 1.kolo za kadete, omladince i apsolutno (KOA) koje je proteklog vikenda održano na bazenu "Tri delfina " u  Potočcu, nedaleko od Paraćina,  plivači "Čigote"  osvojili su osam medalja od čega dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

U konkurenciji plivača iz znatno većih plivačkih centara .... Bojan, Marija, Kaća, Tamara, Tina, Jovana i Slavica doplivali su do novih odličja ili su isplivali svoja najbolja vremena.
Marija Nikolić, kojoj je ovo bilo prvo takmičenje za naš klub, osvojila je zlato u kategoriji omladinki, a srebro u apsolutnoj kategoriji u disciplini 400m mešovito.

Bojan Aganović, u kategoriji omladinaca (15-16.god) doplivao je do dva srebra u disciplinama 100m leđno i 1.500 m slobodno. Takođe, u najdužoj plivačkoj disciplini 1.500 m osvojio je bronzu u apsolutnoj kategoriji.

Tamara Udovičić, kadetkinja (13-14.god.), osvojila je srebro u disciplini 50m prsno.

Katarina Bozović, takođe kadetkinja, doplivala je do bronzane medalje u disciplini 200m slobodno.
 
Nisku medalja zaokružila je štafeta u sastavu Jovana Knežević, Tamara Udovičić, Kristina Despić i Katarina Božović osvojivši zlato u disciplini 4x100m slobodno.              

Zdravstveni problemi i nedostatak malo više sportske sreće, doprineli su da broj medalja ne bude veći. Gotovo da nema takmičenja sa kojeg se plivači ne vrate sa nekom od medalja.                                                               
 
Na prvenstvu je učestvovalo 18 klubova sa 180 plivača iz Leskovca, Niša, Paraćina, Kruševca, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Kragujevca, Valjeva, Užica i Jagodine.

Sve pohvale Plivačkom klubu "Jagodina 035" i Plivačkom Savezu Centralne Srbije za organizaciju takmičenja.
Narednog vikenda, naše najmađe plivače-pionire i mlađe pionire očekuje takmičenje na Prvenstvu PSCS koje se održava u Paraćinu. Omladinci i kadeti, ponovo ulaze u bazen početkom marta kada je na programu 2.kolo Prvenstva za KOA PSCS, takođe u Paraćinu.

Za PK  Čigota
Slavica Bogdanović
pkcigota@yahoo.com
Sportski pozdrav !
         

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: