Otvoreno prvenstvo Srbije i Crne gore u Smučarskom Trčanju slobodnim stilom
13 Februar 2006


Proteklog vikenda na stazi Tić polje održano je Otvoreno prvenstvo Srbije i Crne gore u Smučarskom Trčanju slobodnim stilom. Na prvenstvu je učestvovalo 7 klubova sa ukupno 109 takmičara i to : SK "Romanija" Pale; SK "Istočnp Sarajevo" Mokro; SK "Igman" Igman; SK "Trebaljevo"; SK "Sjenica"; SK "Jelenak" Sjenica i domaćin SK Zlatibor.Samo su nedostajali takmičari koji nastupaju na Olimpijskim igrama u Torinu Milenković Aleksandar i Branka Kuzeljević (SCG) Miro ćosić, Bojan Samardžija, Aleksandra Vasiljević i Vedrana Vučićević (BIH).Prvog dana takmičenje se odvijalo po izuzetno lepom vremenu na stazi koja je bila uređena kao za naj jača svetska takmičenja pošto je organizator uz pomoć tabača koje im je omogućilo preduzeće Putevi Užice ispeglalo stazu širine 5,5 metara. Takmičenje se odvijalo po kategorijama intervalni start na 30 sekundi.

Drugog dana je bilo manjih snežnih padavina ali to nije prestavljalo nikakav problem za spremne takmičare i organizatora. Startovalo se Masovnim startom oko 30 takmičara u svakom startu tako da je to bila prava atrakcija za gledaoce oko staze.

Sa ovog takmičenja su se svi Klubovi vratili zadovoljni i sa osvojenim medaljama. SK Zlatibor je osvojio u oba dana ukupno 10 medalja i to:

Sanjin Dizdarević 2 zlata kod Mlađih Omladinaca

Dejan Krsmanović 2 srebra kod Juniora
Milica Mladenović srebro i bronzu kod Juniorki
Branko Štulović 2 bronze kod Starijih Omladinaca i
Nikola Jeremić 2 bronze kod Juniora.

 

Sport & rekreacija Takmičenje Nordijsko skijanje Opština Čajetina, Zlatibor