Otvaranje zimske sezone na Zlatiboru
5 Decembar 2012  /  Izvor: Tanjug

Nova zimska sezona na Zlatiboru zvanično počinje otvaranjem ski centra Tornik od 20. do 23. decembra, a ako ne bude pravog snega obezbediće ga snežni topovi, saopšteno je 4. decembra na konferenciji za novinare.

Na otvaranju sezone, važiće popust od 50 odsto na kupovinu ski pasa, besplatan prevoz do skijališta Tornik u organizaciji Turištičke organizacije Zlatibor i sniženja za iznajmljivanje ski opreme.

Na skijalištu Tornik u funkciji će biti sedam kilometara staza, na kojima su šestosed žičara, dva "sidra" i "bebi-traka" za najmlađe.

Pored odlične zabave, sportskih aktivnosti i rekreacije odnosno mirnog porodičnog odmora po kojima je ova planina poznata, za sve goste Zlatibora ove sezone biće organizovan i niz manifestacija.

Kultni bend "Bajaga i Instruktori" održaće novogodišnji koncert na Kraljevom trgu, koji će biti propraćen spektakularnim vatrometom, a na Badnje veče biće priređeno paljenje badnjaka u Crkvi Svetog Preobraženja.

Tradicionalni sajam "Pršutijada" zakazan je za sredinu januara, kao i turnir u malom fudbalu, a pripremaju se i dočeci srpske Nove godine.

Direktor Turištičke organizacije Zlatibor Darko Đurović je na konferenciji za novinare izjavio da je Zlatibor "postao najprestižnija destinacija u zemlji zbog odličnog odnosa cena i kvaliteta usluga" i dodao da su cene svih usluga ostale na nivou prošlogodišnjih.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će oko 25.000 ljudi doći na Zlatibor tokom novogodišnjih praznika, a slobodnih mesta u hotelima i apartmanima još ima.

Sport & rekreacija Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik