OPSTINA CAJETINA DOMACIN TRADICIONALNE TRKE KROZ SRBIJU

Uporedi smeštaj


18. i 19. juna 2008. godine, Zlatibor je bio domaćin treće etape međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, koja se po 48. put vozi putevima naše zemlje...

,,Najstariji srpski sportski brend’’, kako ga naziva predsednik Organizacije ,,Trka kroz Srbiju’’ Borivoje Ivković ove godine, za sedam dana takmičenja prećiće preko 85 naseljenih mesta i gradova u Srbiji i Republici Srpskoj...

Ovogodišnja trka počastvovana je i izraženom željom za dolazak predsednika UCI- Svetske biciklističke federacije, gospodina Patrika Mekvejda.

Po treći put u istoriji etapa trke ,,Kroz Srbiju’’ ima cilj na Zlatiboru, koji se i ove godine našao među 9 opština domaćina ove sportske manifestacije.

Juče, oko 14.15 sati prvi biciklisti savladali su uspon od Čajetine i stigli na cilj pored jezera u centru. Na pobedničko postolje nakon treće etape popeo se bugarski takmičar Ivailo Gabrovski. Usledio je protokolarni doček i dodela nagrada prvoj trojici.

Velikom broju posetilaca, takmičarima i ostalim učesnicima trke obratio se direktor Organizacije trke, Borivoje Ivković, dvostruki pobednik Trke kroz Srbiju i poznati sportski radnik Rajko Čubrić i predstavnik opštine Čajetina, Strajin Nedović koji vrši funkciju direktora Kulturno-sportskog centra ,,Čajetina’’.

Organizatori i generalni sponzori dočeka biciklista na Zlatiboru bili su opština Čajetina, Turistička organizacija ,,Zlatibor'' i Kulturno-sportski centar ,,Čajetina''.

 
Trka je nastavljena ka Kopaoniku, ka 183. kilometru maršrute ovogodišnje trke, u četvrtak u 09.30. Žutu majicu poneo je član italijansko-srpskog tima Rubijan Čavez, poreklom iz Kolumbije.

Pobednik u generalnom plasmanu biće poznat u nedelju 22. juna 2008. godine, na konačnom cilju trke u Kragujevcu.

Izvor: www.cajetina.org.rs 

Pogledajte kratku foto pricu zabeleženu 19.06.08.Srećno!

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: