Olivera Jevtić i Edvin Kiplagat Kitum pobednici Beogradskog maratona

Uporedi smeštajNajbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić i Kenijac Edvin Kiplagat Kitum pobednici su 26. Beogradskog maratona...koji je u nedelju (21. aprila 2013. godine) održan na ulicama glavnog grada Srbije.

Jevtićeva je stazu od 42.195 metara pretrčala u vremenu 2:36,12 sata i drugi put u karijeri došla do trijumfa na domaćem terenu, ispred Lidije Mikloš (3:05.59) i Dijane Golek (3:16,48).

- Bilo je kriznih perioda tokom trke, ali mi je osnovni cilj bio da pobedim samu sebe i da se približim rekordu. Nisam u tome uspela, nedostajalo mi je dvadesetak sekundi, zbog uzbrdice koja me je usporila na kraju trke. Srećna sam šta sam ponovila uspeh iz 2007. godine i čestitam svim Beograđanima koji su došli da nas bodre po toplom vremenu i koji su sa ovog maratona u svet poslali lepu sliku - rekla je Jevtićeva, koja je ovim trijumfom ispunila normu za Svetsko prvenstvo u Moskvi.

Kenijac Kitum je trku završio u vremenu 2:19,34 sata, ispred zemljaka Eliuda Kibeta Kiruija (2:24,40) i Boaša Majake Ongaga (2:30,43).

- Trka je bilo teška i naporna, vreme je bilo toplo. Prezadovoljan sam pobedom koja je u ovim uslovima bila pravi podvig. Hvala svima koji su nas podržavali pored staze, jer nam je to mnogo značilo - rekao je Kitum.

Najbolji u polumaratonu bili su srpski reprezentativci Ana Subotić i Darko Živanović.

Subotićeva je stazu pretrčala za 1:19,35 sata i slavila ispred drugoplasirane Poljakinje Ane Celinske (1:19,49) i trećeplasirane srpske atletičarke Ksenije Bubnjević (1:23,07).

- Drago mi je da sam odbranila titulu od prošle godine. Vreme je bilo sparno, a i mučila me je zadnja loža, međutim, silno sam želela pobedu. Posebno me je namučila Poljakinja Celinska, nisam očekivala takav otpor - rekla je Subotićeva.

Živanović je ostvario vreme 1.08,37, ispred kolega iz reprezentacije Mirka Petrovića (1:11,08) i Srđana Samardžića (1:12,53).

- Imao sam probleme sa poveredom prednje lože. Izdvojio sam se brzo od ostatka konkurencije i snagom volje došao do pobede - izjavio je Živanović.

Na 26. Beogradskom maratonu učestvovalo je 2.800 polumaratonaca i maratonaca i više od 10.000 rekreativaca u Trci zadovoljstva.

Izvor vesti: ekapija

Foto: Tanjug

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: