Održano pesničko veče "Olovka piše srcem"

Uporedi smeštaj

U Domu kulture je sinoć održano pesničko veče dece iz Radionice kreativnog pisanja koju, od maja ove godine, vodi profesorka Mirjana Stakić.

Kulturno-sportski centar  je ovu radionicu pokrenuo sa željom da darovitoj deci i deci koja vole da se druže sa knjigom i „perom“,  pruži mogućnost da svoj talenat što više razviju. Čajetina, inače, ima dosta pisaca, čime se vredi podičiti, a neki od mališana koje je sinoć publika imala priliku da čuje, sigurno su budući zavičajni pesnici.

Radionicu kreativnog pisanja  pohađa dvadesetoro dece koja rade u dve grupe: od prvog do četvrtog, i od petog do osmog razreda. Nadahnuto, deca su pisala o vrlo važnim temama kao što su: prijateljstvo, ljubav, sreća, tuga, patriotizam... Opisivali lepote prirode – oblake, kišu... Igrala se rečima, brojevima... „Predstavila“ nam svoje kućne ljubimce i nasmejali nas šaljivim pesmama... Vrlo vešto su nas naveli da zamislimo i prepoznamo predmete koji nas okružuju, a o kojima su pisali... Iznad svega, pokazala su nam, ta darovita deca, da vrlo dobro znaju da se služe stilskim figurama.

Uspešnost ove poetske večeri s pravom pripada njima i njihovoj profesorki (i piscu!) Mirjani Stakić. U septembru, kada se ponovo oglasi školsko zvono, ponoviće ovo druženje – tako su obećali, a mi ćemo strpljivo čekati. Do tada, evo kako i zašto „olovka piše srcem“:
„Olovka piše sve što u meni diše...“
„Dok priroda se budi olovka je sve bolje ćudi...“
„Gledam u nebo i srcem pišem stihove ove... Snove gradim od boja, cveća, poljubaca...“
„Srce moje – osećanja su njena: kada sam srećan – i ona je srećna. Kada sam tužan – i ona je tužna... Sa olovkom se piše, sa olovkom se ćuti...“
Ostale stihove obavezno čujte sami, u septembru.

KSC Čajetina
Mirjana Ranković Luković

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: