Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a

Uporedi smeštaj

Zavod za javno zdravlje Užice, Turistička organizacija „Zlatibor“ i Crveni Krst Užice obeležavaju 1 . decembar „Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a“. Ovaj dan se već duži niz godina obeležava u čitavoj Srbiji, a centralni događaj u Zlatiborskom okrugu, biće održan na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Ovogodišnji slogan dana borbe protiv side je POVEŽI SE SIGURNO. ZAŠTITI LjUBAV. KORISTI KONDOM.

Program obeležavanja ovog dana će se sastojati u informisanju mladih o rizicima i zaštiti vezanoj za virus i obolenje izazvano HIV-om. Ovom prilikom će se deliti i edukativne brošure vezane ne samo za ovo obolenje, već i za zaštitu dece od upotrebe narkotičkih sredstava.

Pozivamo Vas da prisustvujete obeležavanju 1. decembra „Svetskog dana dan borbe protiv HIV/AIDS-a“ na Kraljevom trgu na Zlatiboru u 12.00 časova i da se na taj način solidarišete sa obolelima od ove opake bolesti i dodatno informišete o borbi protiv nje.

Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS je uz podršku UNDP je održala edukaciju turističkih radnika na Zlatiboru, koja je bila prva takve vrste u Srbiji. Turistička organizacija „Zlatibor“ podržava ove akcije zdravstvenih ustanova u cilju podizanja nivoa svesti gostiju i domaćina Zlatibora o merama prevencije, želeći da Zlatibor ostane bezbedno i sigurno mesto za boravak gostiju.

TO Zlatibor
Darko Đurović, dipl. turizmolog

Vesti i događaji: 

Kategorija: