Novi termin najveće turističke smotre u Beogradu - Sajam turizma od 28. februara do 2. marta
18 Januar 2008  /  Izvor: Ekapija

Sajam turizma u Beogradu ove godine biće održan od 28. februara do 2. marta. Prema rečima Nikole Andrića iz Beogradskog sajma, novi termin održavanja manifestacije diktirao je zakon tržišta.

- Sve značajnije sajamske manifestacije ovog tipa, u svetu se održavaju početkom godine, tako da je i Beogradski sajam odlučio da pomeri termin. Inače, turističke agencije, turoperateri i asocijacije, ocenile su da je pomeranje termina dobar poslovni potez – kaže Andrić.

Prema njegovim rečima, sudeći po interesovanju, ovogodišnji Sajam turizma imaće više izlagača od prošlogodišnjeg. Takođe, kako napominje, ove godine će turističke potencijale predstaviti više od 40 zemalja.

- Na predstojećem Sajmu prvi put će izlagati turističke organizacije Istre i Splita. To će biti njihovo jedino učešće na sajmovima u jugoistočnoj Evropi – kaže Andrić.

On napominje da će prateći program imati 250 sati, a kao najznačajniju konferenciju navodi predavanje Dunavskog turističkog biroa.

- To je asocijacija koja upravlja Dunavom. O potencijalima rečnog turizma i Dunava govoriće predstavnici iz Bavarije, Slovačke, Rumunije i drugih država duž reke – kaže Andrić.

Otvaranju sajma, kako navodi naš sagovornik, prisustvovaće visoki predstavnici Svetske turističke organizacije, Evropske turističke organizacije i Svetske organizacije hotelijera.

Privreda & usluge Sajam