Nagrađeni literarni radovi festivala "Deca među narcisima"

Uporedi smeštaj

Kum ovogodišnjeg festivala „Deca među narcisima“ bio je pesnik Radomir Andrić. Teme koje je zadao svojim kumićima, budućim malim piscima iz cele Srbije, bile su neobične, a poneki odrasli zabrinuli su se da li će mališani uspeti da odgovore na njih?  Deca su im, kao i obično, pokazala da su dorasla svim zadacima i da je njihovoj mašti granica samo nebo! Na teme: "Zlatibor, najlepša slika u mom oku", "Moj sanopisni pesmoplet", "U pesmi zavičajne tajne" i "Bor na visu snohvatnom" stiglo je oko 70 radova.

Kum je dva rada proglasio najboljim, a njihovi vlasnici-maštari su: Andrej Jakovljević, učenik 5. razreda iz Subotice  i Andrija Stakić, učenik 4. razreda iz Čajetine. Drugo mesto zaslužili su: Luka Pivljaković, (6. razred) iz Kraljeva, Matija Milovanović (8. razred) iz Belog Potoka, Teodora Novaković (4. razred) i Nikolina Virić (5. razred), obe iz Čajetine.

Literate koje su osvojile treće mesto su: Aleksa, Đorđe i Nikola Racković (6. razred) iz Beograda, Anđela Panić (4. razred), Katarina Bjelić (4. razred) i Kristina Šopalović (5. razred), sve tri iz Zlatibora.

Bilo je i dosta nagrađenih radova, a najbolji će i ovoga puta biti štampani.
Deca su imala priliku da se druže sa piscima: Radomirom Andrićem, Slobodanom Ristovićem, Mirjanom Ranković Luković i Dobrosavom Obradovićem - mladim pesnikom koji je i sam učestvovao na festivalu „Deca među narcisima“ i vrlo brzo postao pesnik - učesnik ovog dečjeg festivala.

Jedni druge su darivali najlepšim stihovima - a kako bi drugačije, lepše i bolje?!

U okviru ovog dečjeg festivala prikazano je nekoliko dečjih predstava, projekcija dečjeg filma kao i izložba radova Kreativne radionice koja radi pri Domu kulture u Čajetini. Deca su se družila sa pesnicima, a nakon toga  predstavili su im se i članovi KUD-a "Zlatibor" iz Čajetine (mlađi ansambl). Saradnici u realizaciji programa bili su Predškolska ustanova "Radost" iz Čajetine i OŠ "Dimitrije Tucović" iz Čajetine.

KSC Čajetina

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: