Nagrađen autentičan ambijent letnje pozornice u selu Tripkova na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

Žiri 30. salona arhitekture za unapređenje urbanog konteksta, održanom 27. marta u Beogradu, u kategoriji Ahitektura dodelio je priznanje...

Milošu Antonijeviću i Aleksandru Bobiću za autentičan ambijent letnje pozornice u selu Tripkova na Zlatiboru.

Od 220 radova prispelih na konkurs, žiri je odabrao 140 radova, od kojih je 110 učestvovalo u konkurenciji za nagrade. Ceo ovogodišnji Salon odslikava kvalitetnu domaću produkciju pod sloganom „Radovi u toku... abijabatska invarijanta... videti vidljivo“ asocira da se nešto popravlja, menja u pozitivnom pravcu, nagoveštava novine i potencijal kako pojedinaca, autora, tako i arhitektonske profesije u celini...

Zastupljene su arhitekte svih generacija, što Salonu daje ozbiljnost i opravdava rejting koji kao manifestacija uživa, kako u samoj struci, tako i u široj javnosti.
Prisutni su arhitekti koji predstavljaju klasu srpske arhitekture (B. Mitrović, S. Krunić, M. i D. Marušić, M. Musić, P. Cagić), zatim predstavnici srednje i mlađe generacije, neoarhitekti (Vesnić, Milenković, Stratimirović, Nešić, Bulatović...). Pored domaćih učesnika, publika je mogla videti i naše arhitekte koji rade u inostranstvu.

Projekat oživljavanja letnje pozornice pomoglo je Ministarstvo poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, američka Organizacija za pomoć i saradnju (IRD) i Opština Čajetina.

Posebnu zahvalnost za rekonstrukciju ovog prostora dugujemo gospodinu Milanu Lazoviću čija je vizija i upornost  dovela do realizacije.

Otvaranje pozornice je upriličeno jula 2007. godine performansom ,,Sokolovi’’ u organizaciji asocijacije ,,Akademika’’ iz Užica u okviru programa otvorenih scena Užice i koncertom ansambla ,,Kolo’’.


 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: