Muzejski voz "Nostalgija" 25. decembra počinje zimsku sezonu saobraćaja

Uporedi smeštaj

Zimska sezona muzejsko-turističkog voza "Nostalgija" počinje 25. decembra 2011. godine i trajaće sve do 25. januara 2012. godine. Voz će saobraćati svakodnevno na relaciji Mokra Gora - Jatare - Mokra Gora sa redovnim polaskom u 11 sati i 40 minuta.  Ukoliko interesovanje za vožnju "Nostalgijom" bude veće, uvodiće se i vanredni polazak u 13 sati i 25 minuta. Cena karte nije promenjena u odnosu na prošlogodišnju zimsku sezonu i iznosi 300 dinara, bez obzira na uzrast putnika.

Turistima će, takođe, biti na raspolaganju i smeštajni kapaciteti "Železnica Srbije" u motelu "Mokra Gora", konačištu "Osmica" i u planiskoj kući, sa oko 60 ležajeva. Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u apartmanima, ostale su nepromenjene i kreću se od 1400 do 1900 dinara. Usluge u restoranima iznose 250 dinara za doručak, 500 dinara za ručak i 450 dinara za večeru. U ugostiteljskim objektima muzejsko - turističkog kompleksa "Šarganska osmica", turistima su na raspolaganju i polupansionske i pansionske usluge.

"Nostalgija" je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, prevezla blizu 80 hiljada putnika, dok je ukupno ostvareni prihod od prevoza i smeštaja u muzejsko-turističkom kompleksu u Mokroj Gori bio za četvrtinu veći nego lane.

Muzejsko-turističku železnicu "Šarganska osmica" i ove godine posetile su grupe ljubitelja starih železnica iz: Nemačke, Austrije, Rusije, Engleske, Slovenije i Francuske. Ove sezone najbrojniji su bili turisti iz Poljske, ali i iz Slovenije, Francuske, Nemačke, Austrije, Rusije i susednih zemalja. Gosti muzejsko-turističkog kompleksa u Mokroj Gori bili su predstavnici: ambasada, ministarstava, lokalnih samouprava, preduzeća, kao i železnica iz drugih evropskih zemalja, a u smeštajnim kapacitetima na "Šarganskoj osmici“, održan je veliki broj sastanaka, seminara i radionica.

Ove letnje sezone, interesovanje domaćih i inostranih turista bilo je još veće zbog uspostavljanja redovnog saobraćaja od Mokre Gore do Višegrada, nakon 37 godina.

Medija centar
MTK "Šarganska osmica"

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: