Memorandum o saradnji na projektu „Aktivni građani“

Uporedi smeštaj

U petak 24. septembra, Ministarstvo omladine  i sporta Srbije i Britanski savet potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji na projektu „Aktivni građani“u kojem će tokom naredne tri godine učestvovati mladi iz trinaest gradova i opština među kojima je i opština Čajetina.

Prisutnima su se obratili Snežana Samardžić-Marković, ministarka omladine i sporta, Stiven Vordsvort, britanski ambasador i Endru Glas, direktor British Council-a u Srbiji. Projekat „Aktivni građani“ (Active Citizens)  kroz radionice za mlade, društveno korisne projekte, kao i programe međunarodne razmene i umrežavanja omogućiće  razvoj i podržati aktivizam omladinskih lidera iz lokalnih zajednica. Planirano je da kroz ovaj program prođe više od 30 lidera iz kancelarija za mlade i preko 700 učesnika.
 
„Aktivni građani“ je projekat British Council -a u oblasti interkulturalnog dijaloga i društvenog povezivanja. Vizija programa je svet u kome mladi ljudi prepoznaju svoj potencijal i pokušavaju da se angažuju u cilju razvoja njihovih zajednica, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou. Prvi trening za lokalne trenere održan je tokom avgusta u Ivanjici. Očekuje se da će naredni biti realizovan u oktobru.

Podsećanja radi, opština Čajetina je aprila 2008. godine osnovala Kancelariju za mlade koja uspešno radi na sprovođenju omladinske politike na teritoriji opštine. Realizovano je više projekata u saradnji kako sa resornim Ministarstvom tako i sa stranim donatorskim organizacijama. Trenutno je u toku realizacija projekta ,,Omladinsko preduzetništvo'' koji finasijski pomaže Ministarstvo omladine i sporta. Cilj projekta je da se unaprede znanja mladih na temu omladinskog preduzetništva i samozapošljavanja kroz više radionica i uz pomoć stručnih predavača.

Marija Jeremić
Odnosi s javnošću opštine Čajetina
031/832-223

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: