Međunarodni filmski festival sportskog filma
8 Maj 2012
Datum: -

Pod patronatom Olimpijskog komiteta Srbije, od 1. do 7. jula na Zlatiboru se održava Međunarodni filmski festival sportskog filma. Osnivači festivala, koji će se održavati svake godine početkom jula na Zlatiboru, su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Preduzeće za proizvodnju filmova "Maja film" iz Užica. Tim povodom pozivamo Vas da, zajedno sa gospodinom Vladom Divcem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije i počasnim predsednikom Saveta festivala, prisustvujete sastanku na kome će biti imenovani članovi Saveta festivala, i gde će se javnost upoznati sa programom ove jedinstvene kulturno-sportsko-turističke manifestacije.

Na ovom skupu predstaviće se program festivala. Napominjemo da će on imati tri selekcije: selekciju igranog filma sa sportskom temom, selekciju dugometražnog filma sa sportskom temom i selekciju kratkog dokumentarnog filma čija je tema takođe sport. Festival će imati i prateće programe sa izborom značajnih svetskih filmova iz bogate riznice Kinoteke, čija je tema sport.

Panel programi biće posvećeni olimpizmu uopšte, na temu zloupotreba sporta u politici i u nacionalističke svrhe, kao i razvoj sportskog turizma na Zlatiboru. Pratiće ih svakodnevna gostovanja vrhunskih sportista olimpijaca iz zemlje i inostranstva.

Skup se održava 9. maja u 15 časova u prostorijama Turističke organizacije Zlatibor. Pored informacija koje će Vam biti pružene o samom festivalu, bićete u prilici da, u okviru svojih interesovanja, razgovarate sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije pred početak Olimpijskih igara u Londonu.

Molimo da Vaše prisustvo potvrdite direktoru festivala Mihailu Todoroviću Crnom na telefon 063.88.07.239 ili na e-mail majafilmue@yahoo.com.

Direktor Festivala
Mihailo Todorović Crni

Kultura & tradicija Festival Opština Čajetina, Zlatibor