Kazne za nesavesne žitelje Zlatibora i Čajetine

Uporedi smeštaj

 
U cilju unapređenja komunalne higijene i uređenja naselja Zlatibor i Čajetina, nadležne službe Opštinske uprave preduzele su mere u cilju saniranja divljih deponija i odlaganja smeća. Pojačane su mere kažnjavanja nesavesnih građana.

Protiv lica koja bespravno odlažu smeće na javnim površinama preduzimaju se sve zakonske mere i izricaju novčane kazne. Svi koji se budu bahato ponašali prema prirodnoj sredini i budu bacanjem smeća uzurpirali javne površine biće kažnjeni novčano i pokretanjem prekršajnog postupka. Kontrole komunalnih redara i inspektora su pojačane.

Svi koji primete nesavesne građane u odlaganju otpada na javne i zelene površine, mole se da to prijave Komunalnoj inspekciji Opštinske uprave Čajetina, na telefon 031/832-281, u cilju zaštite prirode Zlatibora.

Građevinska i komunalna inspekcija obaveštavaju sve investitore da moraju svoja gradilišta obeležiti zaštitnom ogradom i tablama sa podacima o objektu. Svi koji ne budu poštovali pravilno obeležavanje prostora gde se izvode građevinski radovi biće oštro kažnjeni.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: