DAN BIBLIOTEKE

Uporedi smeštaj

Na Vidovdan, 28. juna, Biblioteka je obeležila svoj svečani jubilej, 105. godina postojanja. Tom prilikom je otvorena izložba pod nazivom "Vraćanje praotačkim častima" akademskog slikara Radomira Vergovića.

 "Vidovdan je dan sećanja, dan kada mislimo na sve ratnike koji su, dajući svoj život, zauvek utkali sebe u stvaranje boljeg sutra, od Kosova do dana današnjeg.Smatramo da je postavljanje ove izložbe, posvećene znamenitim ljudima našeg kraja, jedan od dobrih načina da obeležimo dan koji je tako značajan za našu ustanovu", ističe direktorka Biblioteke, Snežana Đenić.

Posetioci izložbe mogu  da vide portret Ljubiše R.Đenića, kulturnog poslenika, čije ime Biblioteka danas nosi, takođe rad Radomira Vergovića.

Izložbu je otvorio Dragiša Milosavljević, istoričar umetnosti.

Otvaranje izložbe  propraćeno je prigodnim koncertom u izvođenju učenika Muzičke škole "Vojislav Lale Stefanović" iz Užica. I ove godine Biblioteka je dodelila zahvalnice onima koji su doprineli da Biblioteka uspešno radi: Ugostiteljsko-turističkoj školi iz Čajetine, Kulturno sportskom centru Čajetina, mr Radu Vučićeviću, Radomiru Vergoviću i čitaocu godine Grozdi Gojgić.

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: