"Ćiro" će voziti od Višegrada do Zlatibora

Uporedi smeštaj


Generalni direktor Željeznica Srbije Dragoljub Simonović rekao je u Mokroj Gori da je u planu da se obnovljena uskotračna pruga od Mokre Gore do Kremana "produži" do Zlatibora.- "Ćira" mora da ide u susret turistima jer će se na ovoj planini i dalje graditi brojni turistički sadržaji, pa i aerodrom, što znači da će dolaziti i više ljudi - rekao je Simonović.

Portparol Muzejsko-turističkog kompleksa "Šarganska osmica" Aleksandra Stamenić potvrdila je da će prvi voz prema Višegradu u ovoj turističkoj sezoni krenuti iz Mokre Gore 27. aprila u 11.15 časova.

- "Ćira" će saobraćati svakog vikenda, a izlaziće se u susret zahtevima turista pa će se organizovati i vanredne vožnje kao što je to bilo prošle godine - rekla je Stamenićeva.

Cijena vožnje od Mokre Gore do Višegrada i obratno je za odrasle 800 dinara, odnosno oko 15 KM, a za djecu deset KM.

- Interesovanje za vožnju starim vozom je ogromno pa je dosad rezervisano 50 polazaka u ovoj godini ne računajući đačke ekskurzije - dodala je Stamenićeva.

Među turistima i ljubiteljima pruga uskog kolosjeka najviše su Japanci, Austrijanci, pa Francuzi, Rusi i Englezi.

U prošloj godini na trasi "Šarganske osmice" u Mokroj Gori zabilježeno je 669 polazaka, prevezeno je 70.000 turista i inkasirano 32 miliona dinara ili više od pola miliona KM.

Od avgusta do oktobra "Ćiro" je od Mokre Gore do Višegrada vozio 21 put i prevezao 1.300 putnika.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: