Akcijom "Zdravka" protiv raka dojke

Uporedi smeštaj

Datum: 

Sreda, 30 Januar, 2013

U osnovnoj školi u Mačkatu, u sredu 30. januara, biće realizovana radionica za žene iz Mačkata i okolnih sela, u okviru akcije „Zdravka“ koju sprovode Društvo za borbu protiv raka iz Sombora i Savetovalište za žene obolele od raka dojke „Jefimija“ iz Užica. Ova akcija se sprovodi uz podršku kompanije Avon Srbija, Ministarstva zdravlja RS, Pokrajinskog komiteta za zdravstvo, Zdravstvenog centra Užice i Doma zdravlja i Opšte bolnice Sombor.

Cilj akcije je je povećanje svesti o sopstvenom zdravlju i načinima njegovog očuvanja, posebno kod žena u seoskoj sredini, edukacija o faktorima rizika za maligne bolesti i samopregledu dojki, usvajanje zdravih stilova života i razvijanje navike redovnih kontrola kod lekara.

Učesnice su su žene koje se leče od raka dojke, one koje su ovu bolest savladale i zdrave žene, koje se motivišu na redovno kontrolisanje svog zdravlja. Žene koje se su savladale rak dojke, prenose svoja iskustva i pružaju podršku onima koje se leče od ove bolesti, pokazujući da je kvalitetan i ispunjen život moguć samo uz borbu za očuvanje sopstvenog zdravlja.

Na radionicama se promoviše i kreativnost žena, koje donose svoje ručne radove, da ih izlože i prikažu svoje umeće.

U radionicama aktivno učestvuje i lokalni lekar, iz sela, što utiče na razvijanje poverenja između pacijenata i lekara.

Radionica u Mačkatu će se održati u osnovnoj školi, u sredu, 30. januara, sa početkom u 16 časova.

Nakon radionice biće organizovana izložba ručnih radova, pa se pozivaju žene iz Mačkata i okoline da ponesu svoje rukotvorine.

Osoba za kontakt je Dr Maja Gulan, osnivačica savetovališta „Jefimija“
tel 031.512.005,  mob 063.85.42.537

Vesna Belčević, PR
UG  Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: