KSC Kulturno sportski centar

Uporedi smeštaj

Aktivnost: 

Kultura i istorija: 

Sport i rekreacija: 

Kulturno-sportski centar Čajetina je opštinska ustanova osnovana 1990. godine, odlukom SO Čajetina. Osnovne delatnosti naše ustanove su pružanje usluga iz oblasti kulture i sporta stanovnicima opštine, gostima i zainteresovanim grupama i pojedincima.

Kulturno-sportski centar je organizaciono podeljen na: sektor kulture, sektor sporta, pres službu, službu održavanja i službu računovodstva. U sastavu naše ustanove nalaze se : Sportska dvorana u Čajetini, Sportski centar "Švajcarija" sa glavnim i pomoćnim fudbalskim igralištem, otvoreni sportski tereni za male sportove u Čajetini i više terena za male sportove na Zlatiboru, kao i Dom kulture u Čajetini. Sedište ustanove je u Čajetini, ulica Kralja Aleksandra Karađorđevića broj 8.

Sektor kulture nastoji da stalno unapređuje svoj rad u svojoj oblasti i da inovira pristup kulturi uopšte, tako da kultura postane dimenzija razvoja naše lokalne zajednice i svakodnevnog života, a ne samo sektor delovanja. Dom kulture radi kao profesionalna ustanova koja produkuje, organizuje i realizuje višedimenzionalne programe koji se uslovno mogu podeliti na pozorišne, izložbene, muzičke, multimedijalne, dečje, filmske. Kroz analizu okruženja i potreba korisnika nudimo programe koji na pravi način mire tradicionalni i moderan pristup a poseban značaj daju radu sa mladjim autorima i publikom, u cilju opšte kulturne edukacije kao i doprinosa turističkoj ponudi Zlatibora i cele opštine.

Prepoznatljivi smo i ponosni na tradicionalne kulturno-turističke manifestacije koje organizujemo: Sabor trubača zapadne Srbije i Smotra narodnog stvaralaštva, Dečji festival "Deca medju narcisima", likovna kolonija "Trnava". Takodje organizujemo, i tehnički pomažemo realizaciju: Pršutijade u Mačkatu, Rakijade u Šljivovici, Zlatiborske pesme u Rožanstvu, Kulturnog leta na Zlatiboru, Erskog kabarea u Čajetini.
    
Sektor sporta nastoji da stalno unapredjuje uslove i sadržaje koje nudi kako lokalnim ekipama i stanovništvu, tako i ekipama i pojedincima iz zemlje i inostranstva, koji dolaze na pripreme i koriste dvoranu ili fudbalske terene. Sportska dvorana u Čajetini je idealna za pripreme košarkaških i odbojkaških ekipa. U sklopu dvorane je teretana koja je na raspolaganju sportistima i rekreativcima. Nema vrhunskog kluba i reprezentacije naše zemlje, kao i vrhunskih klubova iz Grčke, Rusije, Ukrajine koji nisu bili naši dragi gosti u dvorani. Glavni teren stadiona Švajcarija uradjen je po najsavremenijim standardima i poseduje reflektore, kompjuterizovani sistem za navodnjavanje i drenažu. Pored njega se nalazi pomoćni teren koji ispunjava sve standarde, a u neposrednoj blizini su idealni tereni za trčanje u prirodnom okruženju.

Idealni klimatski uslovi Zlatibora, blizina hotela sa odličnim smeštajem, redovno održavanje terena i gostoprimstvo su razlozi ogromnog interesovanja fudbalski ekipa iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kine, sa Kipra i iz Srbije koji svoje letnje pripreme sprovode ovde.

Kontakt:
Zlatiborska 3, Čajetina
+381 31.831.160
+381 31.832.256
cajetina@ptt.rs
www.zlatiborpress.rs

Mesto: 

Preuzmi: 

GPS decimalno: 

Latitude: 43.751955000000
Longitude: 19.719045000000

GPS stepeni: 

Latitude: 43° 45' 7.038" N
Longitude: 19° 43' 8.562" E

Povezana vest: