Završeno snimanje filma "Odumiranje" na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

U subotu 8. septembra održana je press konferencija povodom završetka snimanja filma "Odumiranje", koji je sniman na teritoriji opštine Čajetina, koja je i pokrovitelj filma.

Naime, produkcijska kuća "HIT and RUN" realizuje projekat "ODUMIRANJE", producenta Branislava Trifunovića, reditelja Miloša Pušića, scenariste Dušana Spasojevića, a po istoimenoj čuvenoj drami koja se dugo godina izvodila na sceni pozorišta Atelje 212.

Glavna glumačka podela poverena je najboljim glumcima iz zemlje i regiona i to Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Đuričić, Novak Bilbija, Milica Janevska i drugi.

Filmski projekat "Odumiranje" dobio je podršku domaćih fondova - Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i jednoglasno podržan na konkursu 2011. godine kao jedan od najboljih scenarija.

Nakon višemesečnog traganja za lokacijama koje bi plenile svojom lepotom, ali u isto vreme i prikazale sliku koja je opisana u scenariju, produkcijska kuća "HIT and RUN" se opredelila za zlatiborski okrug kao idealan izbor. Prepoznajući i verujući u kvalitet projekta, pokrovitelj filma opština Čajetina je velikodušno izašla u susret i omogućila snimanje na Zlatiboru.

Snimanje na Zlatiboru je počelo 29. jula 2012. godine na više lokacija kao što su Rudine, Semegnjevo, Stublo, Šljivovica i Dobroslelica, a zadnja klapa je pala 09. septembra ove godine.

Zahvaljujući Opštini Čajetina, Turističkoj organizaciji Zlatibor i Osnovnoj školi  Dimitrije Tucović realizovano je partenrtsvo: dve škole, scenografski objekti na teritoriji opštine su adaptirane za potrebe snimanja, te će ostati svedočanstvo o divnoj saradnji koja je omogućila da ovaj film bude sniman u autentičnom ambijentu.
Na kraju je neophodno izraziti zahvalnost meštanima Opštine Čajetina koji su svojom ljubaznošću i predusteljivošću boravak i rad na planini učinili specijalnim iskustvom.

Premijera filma očekuje se na jesen 2013. godine.


 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: