PROGRAM 7. sajma suvomesnatih proizvoda Mackat 2007.

Uporedi smeštaj


Od 12-14. januara 2007. godine, u porti crkve Sv. Ilije u Mackatu, bice odrzan sedmi po redu Sajam suvomesnatih proizvoda, na kome ce ucestvovati dvadeset sest proizvodjaca iz Mackata i okolnih sela...

Strucna ocenjivacka komisija pregledace ono sto domacini budu izlozili na svojim standovima i proglasiti najbolje. Pored ocenjivanja kvaliteta ziri ce proglasiti

najduzu i najtezu prsutu, najduzu kobasicu, najtezu stelju i slaninu, kao i najlepse uredjen  stand.

Podsecanja radi, dvadeset tri proslogodisnja izlagaca dalo je 108 proizvoda na ocenjivanje. Cak 60 odsto  ih je zadovoljavalo kriterijume Velike zlatne medalje i

Zlatne medalje Novosadskog sajma, sto znaci da su ekstra ili odlicnog kvaliteta. Najlepse uredjen stand i najbolju ambalazu na proslogodisnjoj “Prsutijadi” imao

je Aleksandar Stojanovic, vlasnik firme “Zlatiborac”. Najvecu govedju prsutu, od 3.2 m i 21 kg, imao je Zoran Sopalovic, dok je najvecu svinjsku prsutu od 2.05 m i

13.2 kg izlozio Milija Brkovic. Najduza kobasica, od 4 m,  proizvedena je u klanici Zorana Sopalovica. Najtezu stelju, od 18 kg, napravio je Radivoje Stojanovic, a slaninu od 14 kg Dragan Stojanovic.

Proslogodisnjih deset hiljada posetilaca, nagovestava da ce i za ovu, sedmu po redu “Prsutijadu”, interesovanje biti veliko. Ovogodisnja manifestacija bice obogacena i prigodnim kulturno - umetnickim programom. Organizatori Sajma suvomesnatih proizvoda su robni proizvodjaci iz Mackata i okoline i Skupstina opstine Cajetina.

PROGRAM  7. sajma suvomesnatih proizvoda Mackat 2007.

12.januar.2oo7.

11,oo – 13,oo časova
-         svečano otvaranje sajma u porti Crkve sv.Proroka Ilije
-         kulturno-umetnički program

13,3o časova
-         obilazak sajamske izložbe i pratećih sadržaja.
      
14,oo časova
-         komercijalna prodaja proizvoda

15,oo časova
-         predavanje na temu:
Uloga i značaj seoskog turizma za razvoj sela prod.dr.Vlade Stojanović

16,oo časova
-         predavanje na temu:
Uticaj transporta na kvalitet mesa dr.Stevica Aleksić

18,oo časova
-         kraj prvog dana

13. januar.2oo7.

11,oo časova
-         izložba i komercijalna prodaja proizvoda
       
12,oo časova predavanje na temu:
    Uloga i značaj udruživanja u primarnoj polj.proizvodnji inž.Ivica Cvetković, Zorica Sredojević

13,oo časova predavanje na temu:
-         promocija seoskog turizma putem interneta, Vlade Ivanović
       
14,oo časova
-         kulturno-umetnički program
       
18,oo časova
-         kraj drugog dana

14. januar.2oo7.

11,oo časova
    Izložba i komercijalna prodaja proizvoda

12,oo časova
 Predavanje na temu: Ishrana govedda i uslovi gajenja stoke, inž.Đurić Nebojša, dr.Slavia Hristov.

13,oo časova
 Predavanje na temu:
 Značaj udruživanja za nastup na turističkom tržištu TU Slavica Nedeljković.

14,oo časova
-         kulturno-umetnički program

18,oo časova
 - završetak sedmog sajma suvog mesa.