Mladi ekolozi na konferenciji o zaštiti životne sredine

Uporedi smeštaj

Na Zlatiboru je u periodu od 2.-4. marta 2011. godine održana druga regionalna konferencija Zaštita životne sredine u energetici, rudarstvu i industriji koja predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti Asocijacije geofizičara Srbije i Fakulteta za ekologiju i zaštitu životne sredine u oblasti energetike i zaštite životne sredine tj. održivog razvoja.

Cilj organizatora je da ukaže široj zajednici da razvoj energetike, rudarstva i industrije je moguć uz očuvanje životne sredine i da je to obaveza svih radi očuvanja budućnosti.

Prvog dana konferencije članovi ekološke sekcije OŠ "Dimitrije Tucović" iz Čajetine i Zlatibora su bili gosti na predavanjima tako da su dvadeset učenika sa profesorkama biologije i direktorkom škole prezentovali svoj rad i omogućili profesorima i studentima širom Srbije da se upoznaju sa ulogom ekološke sekcije u razvoju ekološke svesti kod učenika ali i odraslih. Predstavili su sve akcije koje sprovode tokom školske godine i programe i projekte koje su u prethodnom periodu realizovali.

4. marta su mladi ekolozi zajedno sa vršnjacima OŠ "Milivoje Borović" iz Mačkata prisustvovali ekološkoj radionici, a potom su svi zajedno, napolju  po hladnom zimskom danu jednoglasno izgovarali ekološku zakletvu. Mladi ekolozi su tokom Konferencije stekli nova znanja i iskustva koja će im koristiti u daljem radu. 

mr Zorica Milosavljević

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: