12. Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada“ Mačkat 2012.

Uporedi smeštaj

U periodu od 13. do 15. januara 2012. godine u porti crkve svetog Ilije u Mačkatu biće održan 12. Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada" Mačkat 2012. Svečano otvaranje je 13. januara u 11:00 časova uz nastup trubačkog orkestra Ivana Jovanovića i nastup pevačkih grupa. Manifestaciju će otvoriti predsednik Opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović. U 11:30 časova je proglašenje pobednika ovogodišnje "Pršutijade“ za najbolji kvalitet u kategoriji:
- najbolja goveđa pršuta,
- najbolja svinjska pršuta,
- najbolja ovčija pršuta,
- najbolja kobasica,
- najbolja slanina.

Nagrade dodeljuje Opštna Čajetina na osnovu odluke stručne komisije Jugoinpekta iz Beograda.

Učestvovaće 22 izlagača iz zlatiborskog kraja koji će na prodajnoj izložbi prezentovati svoje proizvode (goveđu i svinjsku pršutu, slaninu, kobasicu, stelju, pastrmu...)

Radno vreme je od 09:00 do 18:00 časova i tada će posetioci moći da učestvuju u nagradnoj igri.

Nagrade za posetioce su:
1. Džak pršute
2. 1 m2 slanine
3. 10 metara kobasice

U petak, 13. januara u  prostorijama osnovne škole u Mačkatu u vremenu od 12:00 do 14:00 časova biće održana stručna predavanja u organizaciji Regionalne privredne komore Užica i Regionalne razvojne agencija Zlatibor. Prva tema će biti "Aktuelnosti u zadrugarstvu“, predavač direktor Zadružnog Saveza Srbije, Nikola Mihailović. Druga tema je "Oznaka geografskog porekla kao sredstvo za podizanje konkurentnosti tradicionalnih proizvoda“.

U subotu, 14. januara  u 12:00 časova nastupiće pevačka grupa, a u 13:00 časova je izvlačenje dobitnika vrednih nagrada.

U nedelju, 15. januara u 12:00 časova nastupiće pevačka grupa, a u 18:00 časova sajam će zvanično biti zatvoren uz nastup trubačkog orkestra Ivana Jovanovića.

Organizatori:
1. Opština Čajetina
2. TO "Zlatibor“
3. KSC Čajetina
4. Robni proizvođači

Sponzori:
1. RRA Zlatibor - PSD program
2. PRO Kredit banka
3. Regionalna  privredna komora Užica
4. Jugoinspekt Beograd  - Društvo za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe a. d.