11 mil EUR bespovratne pomoci Vlade Norveske za razvojne programe u Srbiji

Uporedi smeštaj

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom (www.mier.sr.gov.yu) u Vladi Srbije (www.srbija.sr.gov.yu) Milan Parivodic i norveski ambasador u Srbiji i Crnoj Gori Hans Ola Urstad potpisali su u Beogradu memorandum o razumevanju za primenu godisnjeg programa norveske pomoci Srbiji za 2004. i 2005. godinu u visini vise od 11 mil EUR.
Pomoc norveske vlade (www.odin.dep.no) je bespovratna i bezuslovna i odnosi se na niz projekata koje su predlozila nadlezna ministarstva srpske vlade, a odabrani su u konsultaciji Beograda i Osla.

Novac ce biti upotrebljen za razvoj poljoprivrede, posebno privatnog zadrugarstva, za poboljsanje informativnog sistema srpskog Ministarstva unutrasnjih poslova (www.mup.sr.gov.yu), razvoj sumske industrije i privrednih inkubatora i za revitalizaciju kanala Dunav -Tisa-Dunav, te kao podrska trajnom razvoju Sandzaka i opstinskom razvoju Cajetine i za jacanje koordinacione uloge drzavnih organa. Potpisanim dokumentom su definisani osnovni principi saradnje dveju zemalja u domenu razvoja, a pomoc se ostvaruje u skladu s norveskim zakonima koji vaze za realizaciju norveske pomoci u inostranstvu i u skladu sa zakonskom regulativom Srbije.

Izvor vesti: Vibilia

Vesti i događaji: 

Kategorija: